Krouvin kyläpäivät 1.-2.7.2017

Julkaisupäivämäärä: 15.6.2017 9:45:32

Joentaan kyläyhdistyksen väki on taas aloittanut kyläpäivien suunnittelun ja valmistelun.Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään Joentakana jälleen Krouvin kyläpäiviä. Perinnetapahtuma jäjestetään jo 12. kerran ja nyt teemana on metsä. Kyläpäivillä pääset tutustumaan metsien merkitykseen Suomen itsenäisyyden eri vuosikymmeninä. Krouvin kyläpäivät on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Metsät todellakin pelastivat sadattuhannet suomalaiset pula-ajasta 1930-luvulla antamalla töitä hakkuissa ja sahoilla. Tuolloin työ oli raskasta, mutta perhe sai elantonsa ja itsenäinen Suomi vaurastui. Metsät ovat Suomen tärkein luonnonvara. Metsien virkistyskäyttö on monipuolista, siellä metsästetään, marjastetaan ja sienestetään. Nykyisin metsää arvostetaan erityisesti rentoutumisen ja rauhoittumisen paikkana.

Kyläpäivillä on tarjolla monipuolisesti asiaa metsistä. Kyläpäivät avaa lauantaina 1.7. klo 12 professori Erkki Lähde teemalla ”metsä meissä”. Saamme myöskin kuulla Joentaan koulun entisen oppilaan, eräneuvos Reijo Oravan havaintoja luonnon, riistan ja metsästyksen muutoksesta kuudelta eri vuosikymmeneltä. Sakari Pälsin seura on ollut mukana edellisillä kyläpäivillä ja tällä kertaa seuraa edustaa kotiseutuneuvos Antti Koskimäki ja hänen puheensa aiheena on Sakari Pälsi, metsien mies. Siis monenlaista tietoutta ja kiinnostavaa kuunneltavaa on tarjolla. Paikalle tulee erilaisten käsitöiden taitajia ja voitkin kysellä heiltä lisää eri työmenetelmistä ja ostaa heidän tuotteitaan.

Krouvin kyläpäivät on siis koko perheelle soveltuva tapahtuma, lapsille on luvassa monenmoista kivaa. Kyläpäiville tulijan kannattaa varata reiluisti aikaa, jotta saa rauhassa tutustua tarjontaan.Nälissään ei kyläpäivillä tarvitse olla, Aksun soppatykistä saa ostaa maistuvan keittolounaan ja kyläyhdistyksen ravintola ja kahvila palvelevat asiakkaita.

Krouvin kyläpäivät ovat Joentaan kyläläisten suuri, yhteinen ponnistus. Talkoolaisia tarvitaan tapahtuman järjestelyihin ja toteuttamiseen. Kaikenlainen apu on tervetullutta, tule rohkeasti mukaan! Tavataan Krouvin kyläpäivillä 1.-2.7. Joentaan kylässä.